La Coral Castellterçol inicia la seva activitat a finals dels anys cinquanta (1957), molt vinculada a la parròquia i amb el nom de Cor Mixt Parroquial. El que començà amb la participació a Pastorets i celebracions religioses va anar ampliant-se amb cantades de caramelles i concerts, treballant sempre un repertori molt variat.

El Director-Fundador, Domènec Miró, ha estat l’ànima del projecte, aportant  hores, energia i, per damunt de tot, fent música i encomanant la seva il·lusió a tots aquells que en un moment o altre han  format part de la colla de cantaires. A banda del període que va dirigir el seu fill Alfons, ell ha estat al davant de la Coral fins  a la seva jubilació. Ha agafat el relleu un altre dels seus fills, en Ferran, que ha sumat joventut i nous projectes al camí iniciat.

Sols o col·laborant amb altres entitats, participem en la vida cultural del poble i procurem ser uns bons portantveus de Castellterçol. Estem vinculats a la FCEC i hem actuat a diferents pobles de Catalunya, Mallorca, País Basc, Alemanya, Itàlia, França i darrerament al País Valencià, coneixent corals, costums i cultures diferents.

El curs 2007/2008 la Coral celebrà el seu cinquantenari amb diferents concerts, moltes activitats i la gravació d’un CD.

Des de 2009  la Coral Castellterçol va realitzar dos concerts a Penyíscola i Vinaròs a terres Castellonenques compartint aquest darrer amb la Coral García Julbe que va fer d’amfitriona. Tant mateix, el mes d’octubre de 2010, la Coral es va adreçar en aquesta ocasió a terres de Navarra, cantant a Estella/Lizarra, Altsasu/Alsasua i a La Catedral de Pamplona/Iruña.

Portem uns anys de tranquilitat de viatges, però treballant de valent amb repertoris molt diferents i com sempre aprenent molta música!