Els inicis

D'esquerra a dreta: Ferran, Domènec i Aflons Miró
D’esquerra a dreta: Ferran Miró, Domènec Miró i Alfons Miró.

La història de la Coral Castellterçol comença l’any 1957. Al principi va ser una entitat molt vinculada a la parròquia i amb el nom de Cor Mixt Parroquial. El que començà amb la participació a Pastorets i celebracions religioses, va anar ampliant-se amb cantades de caramelles i concerts diversos. Des del principi vam treballar sempre un repertori molt variat.

Sols o col·laborant amb altres entitats, participem en la vida cultural del poble i procurem ser uns bons portantveus de Castellterçol allà on anem. Estem vinculats a la FCEC i també hem actuat a diferents pobles de Catalunya, Mallorca, País Basc, Alemanya, Itàlia, França, País Valencià, entre d’altres. Això ens ha permès conèixer corals, costums i cultures ben diferents.

Cinquantè aniversari i fins avui

El curs 2007/2008 vam celebrar el nostre cinquantenari amb diferents concerts, activitats variades i l’enregistrament d’un CD. A partir de l’any 2009 la Coral Castellterçol va realitzar dos concerts a Peñíscola i Vinaròs a terres Castellonenques compartint aquest darrer amb la Coral García Julbe que va fer d’amfitriona. Tanmateix, el mes d’octubre de 2010, la Coral va viatjar a terres de Navarra, cantant a Estella/Lizarra, Altsasu/Alsasua i a La Catedral de Pamplona/Iruña.

Més endavant, l’any 2017 vam celebrar un concert molt especial als jardins de la casa museu d’Enric Prat de la Riba. Poc temps després, l’any 2018 vam celebrar el nostre 60è aniversari. La Festa Major d’aquell mateix any, l’ajuntament de Castellterçol ens va nomenar pregoners, la qual cosa ens va omplir d’orgull. L’Octubre d’aquell mateix any, també vam anar de viatge pel Priorat amb concert inclòs i tast de vins del Priorat.

Història de la Coral Castellterçol - Concert del 60è aniversari
Concert pel 60è aniversari

Ara hem encetat una nova etapa, amb una dinàmica de treball nova, que posa especial cura en el treball musical amb les partitures i amb l’aprofundiment en la seva lectura i comprensió.

Actualment, la coral Castellterçol està conformada per cantaires del mateix poble però també de Moià, Castellcir, Sant Quirze Safaja, Calders, Artés i Barcelona. Si voleu posar-vos en contacte amb nosaltres, al següent enllaç us expliquem com podeu fer-ho Contacte.

La història de la Coral Castellterçol és encara ben viva i esperem que continui així molts més anys!