Ferran Miró va ser el director de la Coral Castellterçol des de l’any 2002 fins a la seva mort sobtada el 30 de març de 2019.

Ferran Miró
Ferran Miró

Va nèixer a Castellterçol (Barcelona) l´any 1964. Era fill de Domènec Miró, director emèrit i fundador de la Coral Castellterçol. Va estudiar solfeig, piano i harmonia al Conservatori de Barcelona. També va seguir cursos a l´Escola de Pedagogia Musical, centre orientat a treballar amb infants de 3 a 12 anys a les escoles de primària. Va donar classes de música a l´escola de Castellterçol i a l´Escola Pia de Moià. Posteriorment va seguir cursos de piano-jazz a l´acadèmia Esclat de Manresa, amb Manuel Camp, Carles Cases i Celestí Vall.

Dirigint la Coral al concert d'estiu de 2018
Dirigint la Coral l’estiu de 2018

Més tard, l´any 1985 es va incorporar com a cantaire a la Coral Castellterçol. A mitjans dels anys 90 va posar en marxa com a director el Cor Jove de la nostra entitat. Com a resultat d’aquella experiència, que no va tenir continuïtat, més tard es van poder incorporar diversos d´aquells joves cantaires al cor. Des de l´any 2001, ja com a director adjunt de la Coral Castellterçol, va seguir cursos de direcció al centre de formació de la FCEC, amb Pep Prats, Xavier Sans, Montse Meneses i Xavier Puig, entre d’altres… Va dirigir el Cor de Moià entre els anys 2007 i 2009.

Mai oblidarem les seves ensenyances, tant musicals com també de vida, la seva amistat, el seu tarannà, la seva exigència com a director, la seva empenta i capacitat de lideratge i la extraordinària sensibilitat que tenia amb la música. La petjada que ha deixat a l’entitat és inesborrable.